3 x DIY pääsiäinen

Taina: Pellavaiset lautasliinat suitsait sukkelaan

Olen monesti suunnitellut lautasliinojen ompelua, mutten ole saanut aikaiseksi. Tämä postaus ja lähestyvä pääsiäinen toimivat hyvänä motivaattorina ompelulle. Kaapissa oli sopiva palanen hennon vaaleanpunaista pellavaa, josta ompelin tunikan pari vuotta sitten itselleni.


 


Periaatteessa lautasliinojen ompelu on hyvin yksinkertaista ja nopeaa, vain neljä sivua päärmättävänä. Etukäteen hieman epäilin, että saisinko liinan nurkat siististi ommeltua, mutta hyvinhän se onnistui. Leikkasin kankaasta 50cmx 50 cm palan. Käänsin kankaan sivujen reunat kaksinkerroin (=päärme), nurkat jätin viimeiseksi. Nurkasta leikkaisin 1cm x 2 cm palaset molemmista sivuista (harmi, kun kuvista tuli hieman epätarkkoja ilmeisesti liian valon vuoksi), jotta päärme olisi ohuempi taitella. Tämä olikin hyvä ratkaisu ja kangas totteli kiltistä, taitoin nurkissa päärmeet viistoon, mutta päärmeen voi kääntää myös suoraan,  makuasia...Lopuksi suruttelin koneella valkoisella ompelulangalla mahdollisimman läheltä päärmeen sisätaitosta.



Pinterest pullistelee ihania pääsiäisideoita, ja kokeilin heti pupun taittelua lautasliinasta. Täytyy vielä harjoitella lisää! Tein myös hempeän koekattauksen pääsiäinen mielessäni. Siitä löydät tarkemmat kuvat blogistani.

Veera: Pupupaljoutta pääsiäiseksi

Meillä pääsiäinen menee 3-vuotissynttäreiden merkeissä. Päivänsankari sai päättää, mitä haluaa synttäreilleen, joten juhlimme vanhenemista - yllätys, yllätys! - pupujen parissa. :)



Ensimmäisenä juhlia varten valmistuivat nämä pienet pupumaljakot, ja pilttipurkit pääsivät uusiokäyttöön servetin ja decoupagen avulla. Odotan vielä jatkovisiota siitä, mitä maljakoihin lopulta päätyy - kukkia, jotain tarjottavaa vai kenties pääsiäisen hengessä rairuohoa?


Heidi: Värikkäät sulkataulut

Ostin joskus Ikeasta huippuhalvalla kehykset, jotka pääsivät nyt vasta esille. Vielä pidemmän aikaa sitten ostin Tiimarista ihanan värisiä sulkia pääsiäisaskarteluja ajatellen. Pääsiäisen kolkuttaessa ovelle kaivoin tarvikkeet kaapista ja taiteilin nopeat taulut ruokasaliin.


Leikkelin sulkia vähän kauniimman näköisiksi ja asettelin ne ilman kiinnitystä kehyksiin. Suurin homma tässä taisi olla kyniä muovit irti kehyksistä - jälleen kerran helppo ja nopea diy, kuten Ruusumäessä on tapana!

6 kommenttia:

  1. Jopas siellä valmistaudutaan pääsiäiseen :) Hempeitä värejä ja osuvasti kaikilla samoja sävyjäkin :) Kaunis pääsiäinen tulossa!
    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääennuste lupailee oikein ihania pääsiäiskelejä, mahtavaa! Iloista pääsiäistä Pia. :)

      Poista
  2. Upeita pääsiäis valmisteluja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata. :) Aurinkoista pääsiäistä sinulle!

      Poista
  3. Vanhan roosan sävyiset pellavaliinat ovat niin viehättävät!

    Ja Veeran pupuset!! Voi, sopisivat meidänkin "pupu-perheeseen"!

    Pastelliset höyhenet ovat mainio taulu-idea kevääseen!
    Enää viikko pääsiäiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista kommentistasi Susanna. :) Ihanaa pääsiäistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)